Címkék

2017. május 2., kedd

Bors cikk: Rágalmazásért ítélték el Bálint Antóniát.

Rágalmazásért ítélték el Bálint Antóniát

Bálint Antónia lehet az első honi híresség, akit Face­book-bejegyzése miatt ítélt el a bíróság, ráadásul egy büntetőügyben. Toncsi a bírói gyakorlathoz mérten is súlyos büntetést kapott, amiért néhány évvel ezelőtt „idióta k…vának”, „elmebetegnek” nevezte nyilvános posztjában gyermeke apjának feleségét.
– Azzal védekezett a bíróságon, hogy a k…vázás azért nem rossz dolog, mert ő a saját édesanyját is szokta így nevezni. Szerintem ez mindent elmond róla. Mégis akkor döntöttem el négy éve, hogy beperelem, amikor féltékenységében, bár ő maga is édesanya, a fiamat is belekeverte az ámokfutásába – mondta a Borsnak Földesi-Béres Rózsa.
A napokban első fokon ítélet született az ügyben, a törvényszék szerint Bálint Antónia rágalmazási ügyben bűnös, és egy év próbára bocsátásra ítélték. A súlyos ítéletet természetesen a bíróság is megindokolta.
– Azért nem a megszokott ítéletet hozták, mert úgy gondolták, több ilyen ügy is folyamatban van, és talán a próbára bocsátás olyan megelőző hatással is bír majd, amely a hasonló cselekedeteket féken tartja – mondta dr. Berényi András, Rózsa ügyvédje. – Ha még egy hasonló eset bekövetkezik az elkövetkezendő egy évben, akkor emiatt és a következő esett miatt is elítélik, és a kettőt egybevonják. Akkor akár felfüggesztett szabadságvesztést is kaphat.
– Egy év nagyon hosszú idő. Őszintén és szívből bízom benne, hogy a jövőben nem követ el újabb jogsértést, és a bíróság szigorú döntése és nevelő szándéka eredményes lesz – tette hozzá Földesi-Béres Rózsa.
Természetesen megkerestük Bálint Antóniát is, hogy megtudjuk, mit gondol az ítéletről, de nem kívánt nyilatkozni.