Címkék

2016. október 29., szombat

Bors cikk : Bálint Toncsi könyvéből ki kell vágni a zavaró részeket


Bálint Toncsi könyvéből ki kell vágni a zavaró részeket

Ha a fejük tetejére állnak, akkor is megjelenik ez a könyv október­ben. Ez az én éle­tem, eb­be senki ne szóljon bele, és hagyjanak en­gem bé­kén! – nyilatkozta a Borsnak három éve Bálint Antónia A királynő meztelen című életrajzi könyvéről, mi­után gyermeke apja, Földesi László és an­nak felesége előre jelezte: nem járulnak hozzá, hogy bármi megjelenjen róluk a kötetben. A vitájukban most jogerős ítélet született: Bá­lint Antóniának 500 ezer és 300 ezer forintot kell fizetnie volt párjának és annak feleségének, valamint a perköltség és az illeték is őt terheli. A bíróság továbbá kötelezte a könyv szerzőjét és kiadóját, hogy a még forgalomban lévő kötetekből távolítsák el a sérelmes oldalakat, vagy Toncsi vonja ki a könyvet a forgalomból.

A bemutatón aligha gondolta, hogy a volt párját érintő oldalakat ki kell tépni © Birton Szabolcs
– Azt üzente, hogy ha majd a férjem, Földesi László megadja neki a szerinte meglévő tartozását, akkor kifizeti nekem az 1,3 millió forintot és a kamatait. Abban az eljárásban még nincs jogerős döntés. Ellene viszont mindkét ítélet jogerős és végrehajtható. A nyilvános bocsánatkérése sem pénz kérdése, az oldalán sem jelent meg azóta sem. Vélemény: talán nem késő a szeretteinek elbeszélgetni vele, hiszen a megnyilvánulásaival eddig közel négymilliós kiadást köszönhet magának – mondta a Borsnak Földesi-Béres Rózsa. Bálint Antónia ügyvédje szerint hiába várnak pénzt ügyfelétől.
– Nem fog és nem is kell fizetnie – mondta dr. Sziklai János. – Egy fordított állású ügyben ugyanis tizenhétmillió forint megfizetésére ítélték ügyfelem volt élettársát – magyarázta.
– Ha a könyv még forgalomban van, valóban nem szerencsés kint hagyni. Ügyfelem ugyanakkor jogosult kérni a követelése lefoglalását, amelyből volt párja feleségének rendezni kívánja a tartozását. Addig nem áll módjában – mondta az ügyvéd.

FOGLALHATNAK

Feltehe­tően egy olyan tartozás, amelyben még jogerős ítélet sem született, nem fogja meghatni a végrehajtókat, így a Bálint Antónia ellen induló eljárás során az összes ingósága és ingatlanja veszélybe kerülhet.

CÍMKÉK: