Címkék

2012. március 2., péntek

...Ha minden idődet és energiádat az apróságokra fordítod, nem marad hely azoknak a dolgoknak, amik igazán fontosak számodra.


Egy filozófia professzor az előadását úgy kezdte, hogy fogott egy üveget és feltöltötte kb. 5 cm átmérőjű kövekkel. Rákérdezett, hogy ugye tele van az üveg? Igen - volt a válasz.
Ezután elővett egy dobozt, tele apró kaviccsal, és elkezdte beleszórni a kavicsokat az üvegbe. Miután a kavicsok kitöltötték a kövek közötti üres helyeket, megint megállapították, hogy az üveg tele van.
A professzor ezután elővett egy dobozt homokkal és azt kezdte betölteni az üvegbe. Természetesen a homok minden kis rést kitöltött. Az előadást a professzor így folytatta:
"És most vegyék észre, hogy ez az önök élete!
A kövek a fontos dolgok - a családod, az egészséged, a partnered, a gyerekeid, a barátaid - ha minden mást elveszítenél, velük akkor is teljes maradna az életed.
A kavicsok azok a dolgok, amik még számítanak, mint a munkád, a házad, az autód.
A homok, az összes többi. Az apróságok. Ha a homokot töltöd be először, nem marad hely a kavicsoknak és a köveknek.
Ugyanez történik az életeddel. Ha minden idődet és energiádat az apróságokra fordítod, nem marad hely azoknak a dolgoknak, amik igazán fontosak számodra. Fordíts figyelmet azokra a dolgokra, amelyek alapvetőek a boldogságod érdekében! Hívd fel a szüleidet! Játssz a gyerekeiddel. Szakíts időt orvosi ellenőrzésre. Menj el a pároddal táncolni. Ápold baráti kapcsolataidat! Mindig lesz időd dolgozni, takarítani, vendégeket hívni, rendet rakni.
Állítsd be a helyes sorrendet! 
Először a kövekre figyelj! - azokra, amik igazán számítanak.
A többi csak homok. "