Címkék

2012. január 21., szombat

Miért lépnek félre a férfiak....és természetesen a nők is !!!! :)"Egy tanulmány szerint sokkal nagyobb az esély, hogy egy férfi félrelép, ha párjánál vagy feleségénél sokkal kevesebbet keres.
Ugyanakkor a nők is hajlamosak megcsalni párjukat, ha sokkal többet keresnek náluk.Az eredmények arra engednek következtetni, hogy a jövedelem igen fontos szerepet játszik a  párok önértékelésében, és életvezetésében.

"Azok a nők, akik relatíve keveset keresnek a férjükhöz képest, kevésbé hajlamosak a hűtlenségre. Ezzel szemben, ha a férj a feleséghez képest kevesebbet keres, inkább keresi más nők társaságát" - mondta el Cristin Munsch, a tanulmány szerzője.


Korábban is voltak olyan tanulmányok, amelyek a hűséget vizsgálták, azonban ezek nem vették figyelembe a párok jövedelmének különbségét. Munsch eredményei szerint a férfiaknak 7, a nőknek pedig 3 százalékának volt szexuális aktusa párkapcsolaton kívül a vizsgált időszakban.
A fekete és latin férfiaknál ez a szám kicsit magasabb volt.
"Azok a férfiak, akiknél feleségük többet keres, azért lesznek hűtlenek, mert fenyegetve érzik a nemi szerepüket" - következtetett Munsch.

A rejtély okát a tudósok a férfiak és a nők eltérő beállítottságában látják. Míg a férfiak többsége kételkedni kezd kapcsolatában egy flört után, a nők inkább veszélyként érzékelik a helyzetet és azonnal óvintézkedéseket tesznek, hogy megóvják szerelmüket.

A félrelépés leggyakoribb okai

Férfiak

1. Elégedetlen a szexszel (48%)
2. Érdeklődéshiány (44%)
3. A párja nem foglalkozik vele (36%)
4. Kommunikációhiány (35%)
5. A gyengédség hiánya (28%)
6. A párja azt érzékelteti vele, hogy nem előnyös a külseje (23%)
7. Kevés időt szánnak egymásra (21%)
8. Egy alkoholmámoros buli (20%)
9. Bosszú (17%)

Nők

1. Érdeklődéshiány (53%)
2. Kommunikációhiány (45%)
3. A párja nem foglalkozik vele (38%)
4. Elégedetlen a szexszel (36%)
5. A párja azt érzékelteti vele, hogy nem előnyös a külseje (33%)
6. A gyengédség hiánya (30%)
7. Kevés időt szánnak egymásra (20%)
8. Egy alkoholmámoros buli (11%)
9. Bosszú (14%)

Sok száz férfit kérdezett meg félrelépésének okairól Gary Newman amerikai házassági tanácsadó, készülő könyvéhez.
Eredményei szerint - bizonyos elképzelésekkel ellentétben - nem a rossz szex miatt lépnek félre a férfiak.

A megkérdezettek 92 százaléka állította, hogy a rossz szex nem játszik meghatározó szerepet abban, hogy néha más nő társaságát választják…

Sokan úgy érzik, partnerük, feleségük nem értékeli eléggé őket, és az odafigyelés hiánya miatt fordulnak más nőkhöz.

Newman szerint a férfiak - ellentétben azzal, aminek látszanak - nagyon is érzékeny lények.
Ha nem értékelik és tisztelik őket, bizonytalanná válnak, és keresnek egy másik nőt, akitől megkapják az áhított figyelmet.
A férfiak mentalitásuk szerint is mindig nyerni akarnak, ezért kell éreztetni velük, hogy nyeregben vannak...

A szakértő azt tanácsolja a nőknek: ha azt szeretnék, hogy kapcsolatuk akár évtizedekig is működőképes legyen ne féljenek dicsérni partnerüket!

Ez is baj, de az is...

Két életstílusbeli faktor volt csak, ami valamelyest kordában tartotta a hűtlenséget: a magasabb iskolázottság és a vallásosság.
Azonban a pénz mindenképpen meghatározó tényező: ha a pár egyik tagja jóval többet keres a másiknál, megnövekszik a hűtlenségi ráta, és ez független attól, hogy melyikük, a férfi vagy a nő volt a nagyobb jövedelemmel rendelkező.

Ha sokat dolgozunk és több elszórható pénzünk van, sokkal könnyebb elrejteni a kicsapongást.
Ilyenkor egy szokatlan kiadás nem tűnik furcsának egy bankszámlakivonaton.
A sokat kereső emberek pedig általában sokat is utaznak munkájuk során, ezért sok ellentétes nemű emberrel találkozhatnak.

Helen Fisher, a Rutgers Egyetem antropológusa szerint van logika abban, hogy a sok pénzt kereső férfiak sokkal inkább lépnek félre.
"Sokat utaznak, jobb kocsikkal járnak és valószínűleg a jobb éttermekben esznek. Ezzel azt hirdetik, hogy igen tehetősek, ez pedig vonzza a nőket, akik evolúciós késztetés miatt mindig a hierarchia csúcsán lévő férfiakra vadásznak."
Fisher szerint viszont evolúciós szempontból kevesebb logika van abban, hogy a férfi elkóboroljon, ha a nő a fő kereső a kapcsolatban.
"Miért lenne logikus egy férfinak otthagyni azokat a forrásokat, amiket a nő biztosít? Erre inkább pszichológiai magyarázatot kell keresni."

Ugyanakkor a nők számára a gazdagság nagyobb hatalmat, biztonságot jelent, hogy azt tehessenek, amit akarnak, hogy kiléphessenek egy rossz kapcsolatból vagy akár, hogy félrelépjenek.


Legvégül, de nem utolsósorban, szerencsére rengeteg férfi, és nő gondolja komolyan a hűséget a társához, ha már megtalálta a számára igazit .......és kitart mellette akár egy életen át is ! :D