Címkék

2011. november 29., kedd

Mesekönyv gyűjtés Karácsonyra !Budapest, 2011. november 24. - A Mesélj mindennap! kampány keretén belül a Médiaunió mesekönyv gyűjtést szervez, hogy minél több emberhez eljusson a mesélés, a mesehallgatás öröme.

Az összegyűjtött könyvek decemberben indulnak vándorútra az országban, hogy új gazdáikra leljenek.
A könyveket bárki hazaveheti, olvasgathatja, az egyetlen kérés, hogy senki ne szakítsa meg a láncot, hanem hagyja el a könyvet újra, hogy mások is rátalálhassanak!
A Médiaunió a Mesélj mindennap! kampány keretén belül arra buzdít mindenkit, hogy gyűjtse össze egykori kedvenc mesekönyveit, melyek talán már a padláson porosodnak vagy éppen kidobásra várnak, és indítsa őket útnak, hogy más családokban is örömet szerezzenek.

Ezek a könyvek egykor bizonyára nagyon sokat jelentettek olvasóiknak, hiszen amellett, hogy kedvesek számukra történeteik, az az értékes idő semmivel sem pótolható, melyet a szüleikkel, testvéreikkel vagy éppen a nagyszüleikkel töltöttek egy-egy mesedélután alkalmával.
Miért ne vihetnének ezek a könyvek mások otthonába is örömteli perceket?Nem kell mást tenni, mint összegyűjteni otthon a fölösleges mesekönyveket, és elvinni őket december 7-ig bármely hétköznap 11 és 17 óra között a Médiaunió Alapítvány címére: 1137 Budapest, Pozsonyi út 43., I. em. 1, 29-es kapucsengő.

Az összegyűjtött könyvek többé nem árválkodnak otthon a könyvespolcok hátsó sorában, hanem a gyűjtés befejezése után útnak indulnak az ország legnépszerűbb vagy épp legmeglepőbb helyeire - legyen az kávézó asztala, mozi vagy épp egy metró ülése -, hogy minél több gyermeknek és gyermeklelkű felnőttnek szerezzenek örömet.

Az egyetlen kérés, hogy a talált könyvet senki ne tartsa meg örökre, hanem miután kiolvasta, hagyja el ő is, tegye le egy parkban vagy akár a buszon, hogy mások is rátalálhassanak.

A programról további információt a http://www.meseljmindennap.hu/oldalon talál.

ÉLETMENTŐ STERIL KAMRA !!!!

Idén az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány egy ÉLETMENTŐ STERIL KAMRA megépítésére gyűjt, mely a Heim Pál Gyermekkórházban kerül kialakításra.

A steril kamra - amely mintegy 13 millió Ft-ba kerül - attól a naptól kezdve, hogy megépül, gyermekéletek ezreit mentheti meg.
A steril kamra a leukémiás gyermekek kezelése során nélkülözhetetlen lenne, mert ennek hiányában az immunológiai szempontból teljesen védtelenné váló szervezet átmenetileg nem tud védekezni a kórokozók ellen; életveszélyes baktérium- és vírusfertőzések alakulhatnak ki.


A steril kamra egy többszörös zsilipeléssel nyíló, különleges légtechnikai rendszerű, csökkentett csíratartalmú kórterem, amely javítja az agresszív kemoterápiás kezelésen átesett leukémiás gyermekek túlélési esélyeit.
A steril kamrás lét - ahol az agresszív kemoterápián átesett gyermekek hetekig élnek teljesen izolált, steril körülmények között - kívülállóknak elképzelhetetlen.
A családtagok csak az üvegajtón keresztül tarthatják gyermekükkel a kapcsolatot, bemenni, közvetlenül beszélni vele vagy megérinteni nem lehet.
A gyermek nem vehet a kezébe semmit, csak amit előzetesen sterilizáltak, s még az ételt is csak a testbe ültetett centrális kanülön keresztül kaphatja meg.
A steril kamrában megtapasztalt izoláció így nagy hősiességet kíván a leukémiás gyermekektől.